…eli vuoden luontokuvat julkistettiin maanantaina Finlandia-talolla. Olen samaa mieltä kuin Sami, että voittajakuvat olivat varsin tasokkaita.

Esa Mälkösen ”Lumisade” oli myös oma suosikkini (Katso voittajakuvat osoitteesta luontokuva.org). Kuva on hurjan maalauksellinen ja kiehtova.

Osallistuin kilpailuun nyt toista kertaa ja kun ensimmäisellä kerralla sain vain osallistumisen iloa palkinnoksi (Katso: Vuoden luontokuvat 2005 – minun ehdokkaat), pääsi yksi minun tämänkertaisista ehdokkaista Finlandia-talon kankaalle. Ainakin sekunniksi. Tämän linkin takaa löytyvät tämän vuoden kilpailuun minun lähettämät kuvat.

Dance in the forest II” oli se kuva, joka pääsi esitykseen. Palkinnoille, galleriaan ja kirjaan jäi vielä matkaa.

Voittajakuvan lisäksi muutkin esillä olleet otokset olivat todella hienoja. Tilanne, tekniikka, sisältö jopa hauskuus kohdallaan. Yksi asia vain pisti silmään: Miksi kaikki finalistit olivat vaakakuvia? Ettei vain johdu siitä, että niitä on helpompi näyttää telkkarissa (Nelonen sponssaa), videotykillä, kirjassa aukeaman kokoisena ja niin edelleen. Eihän?

Maanantai-illan kuvaesityksistä voiton vei Andy Horner. Terra Borealis -kuvat olivat näyttäviä, tarina kulki hyvin eteenpäin ja kuvia oli järkevä määrä.

Eivät Mika Honkallinnan ja Arthur Morrisin esityksetkään huonoja olleet, mutta niistä tuntui välillä puuttuvan punainen lanka ja kuvia oli Honkalinnalla liikaa. Unettanut ei kuitenkaan.

Uutta kilpailua jäädään siis odottelemaan. Mutta onko mitään mitä lähettää? Ehkä 2008.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: