Siinä resepti tunturisuunnistukseen viikonloppuna Utsjoella (Tunturisuunnistus 2009 Utsjoella). OC Puisto lähtee matkaan kahdella joukkueella sarjaan H21B:

24 OC Puisto 1 FIN
Jari Siitonen
Pekka Simula
28 OC Puisto 2 FIN
Juha Meronen
Eerik Skyttä

Ratapituudet on 20,8km (la) ja 20,4km (su). Ei olla aiemmin juostu kahtena päivänä yli kahdenkympin lenkkejä, mutta noususummat taas vaikuttavat inhimillisemmiltä kuin esim. Kilpisjärvellä – 500m ja 680m. Mallikartat näyttävät mukavilta.

Valvoja kommentoi, että radat ovat ”pääosin erittäin mukavaa ja nopeakulkuista avotunturia” ja toteaa myös itsestäänselvyyden: ekan päivän nousu urheilukentältä tunturiin on raskas! Lisääkö raskautta vielä a) tankkaus (muroja ja urheilujuomaa) b) kuumuus (luvattu +25C) ja c) ei veryttelyä (pitkät matkat muutenkin).

Ratamestarit toteavat, että ”Kilpailukarttana on Mml:n maastotietokanta, jota on ratamestareiden toimesta hieman päivitetty rastien läheisyydestä” ja toivovat suhtautumaan karttaan välillä kevyellä huumorilla. Huh! Kompassia ja askelparia. Ratojen tekemisen lomassa on näköjään ehditty ottamaan muutama kuvankin maastosta.

Kaikki lupaavat poikkeuksellisen hienoa maastoa, joten eiköhän nautita siitä!

Latasin muutamia viime vuosien tunturikarttoja Kartat-sivulle (Saariselkä 2005, Kilpisjärvi 2007 ja Ylläs 2008).

1 thought on “Ensimmäisessä ylämäessä hapoille, pitkä matka ja kiukulla maaliin

  1. Hyvää hehkutusta! Joukkuenumerotkin venäläisittäin oikein. Kenraalin perusteella flunssa jätti jälkeensä mahtavan nestekulutuksen. Ja +25 lämmintä… pitäisköhän mun vanhana välineurheilijana kuitenkin vielä harkita trikoiden väreihin sopivaa juomareppua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: