Ensimmäisen digijärkkärin hankinta auttoi suuresti kuvauksen opettelussa, kun palautteen sai heti ja pystyi korjaamaan tekemisiä. Voisiko suunnistuksessa päästä samaan, kun näkee missä sitä on harhaillut?

Ostin MyLoggerin, latasin @Tripin ja QuickRouten sekä asensin veppisivulle DOMA:n (Digital Orienteering Map Archive). Lopputulos löytyy täältä: Kartat ja linkeistä tämä sivun ylälaidasta.

juhan_kartat

Latasin kartta-arkistoon muutaman iltarastikartan kesäloman ajalta (Kiimavaara, Siikajärvi ja Jokioinen). Reittiviivasta voi lukea vauhdin – vauhdikas vihreä ja pysähtelevä punainen.

Kaupasta ostettu MyLogger linkkautuu suoraan Traxmeetiin, mutta suunnistajalle tuosta yhdistelmästä ei ole niin paljon iloa, koska Traxmeetista ei reittiä saa GPX-muodossa ulos (tai ainakaan minä en saanut) eikä sinne voi ladata suunnistuskarttaa. GPX-tallennukseen tarvitaan @trip. Mats Troengin tekemä Quickroute taas yhdistelee skannatun tai kuvatun kartan ja reitin. Sama kaveri on sitten tehnyt tuon kartta-arkiston (DOMA). Hienoa!

MyLogger tallentaa reittiä metsässä kohtuullisen hyvin. Pitää vielä hakea optimaalinen sijoituspaikka. Autonavainta pienempi laite on ollut minulla kiinni lippiksessä, sykemittarin sykevyössä ja housujen takataskussa. Olkapää pitää vielä kokeilla.

Oppiiko tällä sitten suunnistamaan? Jää nähtäväksi.

4 thoughts on “Suunnistusharhailut kartalle

  1. Minäkin ostin juuri tuon MyLoggerin (tai igot-u:n) ja olen sitä testaillut vasta kerran. 6 s:n viiveelläkin reitti näytti hyvältä, nyt muutin aikavälin 1 sekunniksi, katsotaan sitten taas miltä näyttää. Tuo DOMA on uusi tuttavuus, kiitos linkistä. Toivon minäkin, että tämä auttaisi oppimaan suunnistamaan, vasta tänä kesänä aloitin.

  2. Moikka!

    Osaatko kertoa jonkun samantyyppisen ohjelman, joka pelittäisi Macin koneella? Kiinostaisi päästä mukaan kunnon jälkipeleihin.

  3. Terve Mikko! Näinkin, että olit kysellyt asiasta Quickrouten foorumilla. Minua kiinnostaisi myös QR:n porttaus Macille. QR:n paras puoli on ehdottomasti, että se on suunnistajan tekemä. Monia hienoja oivalluksia.

    Oletko kokeillut TrailRunneria? En ole varma, miten hyvin toimii ja voiko siihen edes ladata omia karttoja tms. Jos näet vaivan, kerro kokemuksista!
    http://homepage.mac.com/berbie/TrailRunner/blog/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: