Puolikas Espoon Rantamaraton taas takana. Aurinko paistoi, kannustajia riitti reitin kulmissa ja kenkä kulki aivan mukavasti.

Aikaa kului 1:40:46, mihin olen varsin tyytyväinen. Eka kymppi 49:45 ja toinen 46:15. Näinhän tästä juoksusta jää hyvä maku suuhun, mutta vähän jäi kaivelemaan, olisiko pitänyt yrittää silti juosta se alku kovempaa. Jos aamusella olisi ollut parempi fiilis, olisin varmaan lähtenytkin yrittämään ennätystä. Sen sijaan oli vähän luovutusfiilis ennen juoksua (Ladun reunaan, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä…)

Taulukossa tuttujen tuloksia tältä päivältä ja HCR:n tilastotulokset keväältä. Kaikki 11, joilta löytyi sekä Espoon että Helsingin tulokset, paransivat! Selityksenä voi olla se, että toiselle puolikkaalle samana vuonna lähtee, jos ajattelee parantavansa aikaansa. Mutta keskimääräinen ajan petraus on yli seitsemän minuuttia, mikä kertoo osittain myös siitä, että Espoon reitti on tasaisempi ja nopeampi. Tänään oli optimaalinen keli, mutta ei kelissä keväälläkään ollut valittamista.

Hienoja tuloksia ja tulosparannuksia. Onnittelut kaikille!

Onko Espoon rantamaratonilla muuten ollut nyt joka kerran hyvä ilma? Sen suhteen plussaa, samoin reitin, mutta palautemielessä tulee mieleen, että järjestäjät voisivat hieman miettiä jonotuskäytäntöjä numeroita haettaessa. Nyt jonottamisen suhteen oli suuria epäselvyyksiä aamulla Otahallissa. Paidasta myös plussaa. Mitalin voisi jättää pois ohjelmasta.

Tilastoajat puolikkaalla:
1:38:26 (HCR 2007)
1:39:40 (HCR 2004, brutto)
1:40:46 (Rantamaraton 2011)
1:42:16 (HCR 2006)
1:42:17 (Rantamaraton 2009)
1:43:42 (HCR 2008)
1:46:32 (HCR 2011)
1:49:28 (HCR 2003, brutto)
2:02:50 (HCR 2009)

4 thoughts on “Aurinkoa rantaraitilla ja tilastovertailua

  1. Kivan yhteenvedon olet tehnyt. Ja tosiaan aikamoisia aikaparannuksia kaikilla. Omalla kohdallani tulosparannus johtui kyllä ihan vaan treenaamisesta. Olen syksyn aikana kokeillut juosta joka viikko intervalli-treenejä ja ne kyllä toimii – jos kyllä sattuvatkin. Mutta juoksu vauhti tuntuu paranevan joka viikko. Viiden viikon päästä sitten Frankfurtin maraton. Ajatus olisi juosta 3.40 alle. Saa nähdä.

  2. Intervallit tekevät tehtävänsä – hienoa Tommi! Tsemppiä valmistautumiseen ja saksanmaalle.

  3. Eilisiltaiset ylikierrokset esti nukkumisen ja mahdollisti analyysin. Tänään huomaa kyllä pohkeista juosseensa, mutta ei ole mitään liikuntarajoitteita

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: