Sporttiseurantapalveluita on jo aivan tarpeeksi ja uusien tuttavuuksien sijaan toivoisi ehkä ennemmin vanhojen yhdistymistä, mutta…

Stravaa pitää kaikesta huolimatta vähän hehkuttaa!

Ensituntuma palvelusta on varsin tavanomainen: Loggaa juoksusi ja pyörälenkkisi Garminilla tai puhelimella palveluun, analysoi reittiä ja tietoja, jaa ne kavereille ja muuta normimeininkiä. Latasin muutaman vanhan lenkin GPX -tiedoston sisään. Reitti ja tulokset esitetään selkeästi, mutta kuten todettu – näitä on jo nähty niin monta.

Palvelun varsinainen juju on siinä, että lenkin voi pilkkoa segmenteiksi ja näiden palasten osalta pidetään erillistä tilastoa. Teinkö oman ennätykseni Kaivopuiston kierroksella? Entä kuinka paljon jään tänä vuonna Katajannokalla viime vuoden Midnigth Runin pohjista? (en yhtään tietenkään…) Vertailu muihin sporttaajiin?

Segmenttien teko on helppoa ja kun joku on luonut reittipätkän palveluun, muiden lataamat lenkit menevät automaagisesti vertailuun – ellei sitten halua pitää lenkkidataa omana tietonaan.

Täkynä lenkkikavereille loin muutamia segmenttejä: Suomen Monacon satama, Keskuspuiston raaka kierros ja Karankurvi. Kuka uskaltaa viivalle?


Kuten näkyy, Suomessa ei stravaajia montaa löydy (vielä!). Palvelun tausta on myös ehkä hieman enemmän pyöräilyn puolella – segmenttien ykkösiä kutsutaan KOMeiksi (King of Mountain) ja palvelu etsii itse lenkistä parhaimmat nousut ja tekee ylämäistä segmenttejä.

Pyörälenkkireiteiltä Euroopasta löytyy siis vähän enemmän kilpailua: Viime kesän Gironan selviytymistaistelun reittidata siis palveluun ja vertailemaan tuloksia Lance Amstrongin kanssa!

Cassa de la Selvan ensimmäisen nousun (2km, 100m korkeuseroa) on polkenut 46 pyöräilijää. Minä olen heistä toiseksi hitain ja jään kärjestä  neljä minuuttia. Nousun jälkimmäinen osa ottaa vielä enemmän voimille ja sen lisäksi että kesällä kaverit joutuivat odottamaan Santa Pellaiassa, on tässä virtuaalikisassa pääjoukko karannut jo kauas.

Els Angelsin raa´assa neljän kilometrin nousussa päätän kuitenkin iskeä. Neljän kilometrin matka, keskimääräinen nousuprosentti 7.2% ja kipuan vajaat kolme sataa metriä alle 24 minuutin. Mäen päälle – sijoitus 52/57 ja viisi pyöräilijää jäi kauas taakse 🙂

Nousujen luokittelu kolmoseksi ja neloseksi tuo mieleen Vueltan, Tourin ja Jukka Pakkasen.

Elämäni ensimmäinen maantiepyörälenkki sai lisäulottuvuuksia ja tämänpäiväinen kylmä kevätsade muuttui mielessä heinäkuun helteeksi Pyreneillä!

Mukaan Stravaan?

1. Lue lisää ja rekisteröidy: http://www.strava.com/

2. Lataa lenkkisi GPX -tiedosto palveluun (Saat esimerkiksi Sports-trackerista GPX:n ulos avaamalla harjoituksen ja klikkaamalla Export oikeasta laidasta)

3. Jos jäät koukkuun, voit myös logata lenkkisi suoraan Stravaan Garminilla, iPhonella tai Androidilla.

2 thoughts on “Strava vaatii vauhtia lenkille

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: