Teetin Ruotsissa neliömetrin kokoisen taulun seinälle valokuvasta. Firma on fotokonst.se ja olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kaupantekoon ja toimitukseen. Suosittelen!

20070718_img_3764.jpg

Lähtökohta oli teettää mustavalkoinen ja abstrakti luontokuva mahdollisimman suuressa koossa. Valitsin kuvaksi kaislalajitelman (?):Klikkaa pikkukuvaa, jos haluat nähdä suuremman version. Kuva on otettu Inkoon Vormössä syyskuussa 2004.

Fotokonst.se bongattiin jostain sisustuslehdestä. Suurin canvas-taulu on 100x100cm, joten ryhdyttiin kyselemään. Kamu oli varsin innoissaan, kun oltiin ensimmäiset suomalaiset asiakkaat. Taulu tuli postipakettina täysin ehjänä perille.

Kysymykseksi jää, onko kuvassa järvikaisla…

8 thoughts on “Neliömetri valokuvaa seinälle

 1. Pohjustettiinko kuva jo ruotsissa? Paljonko tuli kaikenkaikkiaan maksamaan ja millainen oli toimitusaika? Onko firmalla joku profiili käytössä tms? Hirveetä tenttaamista =)

 2. Hyviä kysymyksiä! Taulu oli täysin valmis ripustettavaksi, kun se tuli postipakettina kotiovelle. Kuva on siis kankaalla, joka on pingotettu puukehikon ympärille. Myös ripustuslanka oli valmiina. Kaikki siis samalla tavalla kuin maalauksissa.

  Metri kertaa metri kotiin kuljetettuna kustansi pari tuhatta kruunua eli reilut pari sataa euroa. Toimitus oli erittäin nopea – muistaakseni taulu tuli jo seuraavalla viikolla tiedoston lähettämisestä.

  Väriprofiileista ei fotokonst.se puhu mitään. Yksi syy siihen, että halusin teettää juuri mustavalkokuvan oli, että ei tarvitse huolehtia väreistä.

  Kaveri teetti yhdestä minun kuvasta Suomessa pienemmän canvas-taulun ja oli niin pettynyt väreihin, että jätti taulun lunastamatta. Ei näyttänyt samalta kuin ruudulla.

  Tauluja saa tosiaan teetettyä myös Suomessa, mutta en ole nähnyt kuluttajille suunnattua putiikkia, joka tekisi tämänkokoisia.

 3. Hei Juha! Olisin kiinnostunut käyttämään upeita valokuviasi yritykseni webbisivuilla. En löytänyt muuta tapaa olla sinuun yhteydessä kuin tämän kommenttiruudun. Ottaisitko yhteyttä anette@idecodesignstudio.com. Kiitos! Terveisin, Anette

 4. Hyvä vinkki! Näyttää professionaalilta firmalta tuo Lightpress. Hintoja ei vain näy missään – onkohan ne _firmatasoa_?

 5. Hei!
  Tuo linkki näytti todella lupaavalta, mutta paljonko oli rahtikustannuksia ilmoitetun hinnan lisäksi, jos satut muistamaan…? Ja oliko valokuvasi canvakselle painettu?

 6. Hep. Minulle ei tullut rahtikustannuksia lainkaan lisää. Saattaa tosin liittyä siihen, että kaveri ei ollut aiemmin lähettänyt tauluja Suomeen. Taulu on canvakselle painettu ja toimii edelleen. Sarja saa todennäköisesti jatkoa. Ensin kaisla, sitten toiset.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: