Kahdeksan kuukautta Jarkko Ryypön karttapullauttimen ohjeiden julkaisusta – ja nyt vasta suunnistin ekaa kertaa pullauttimella tehdyllä kartalla: Tillinmäen Juhannusrastit.

pullautin1

Koko kartta täällä.

Homma toimii!

Maanmittauslaitoksen laserkeilausten ja maastotietokannan datan perusteella tuotettu kartta ei ole oikea suunnistuskartta. Siitä puuttuvat kaikki oikean kartantekijän maastossa tekemät havainnot ja muut yksinkertaistukset ja lisätyt yksityiskohdat. Treeniin, jossa tarkoitus on harjoitella maastossa etenemistä ja suuria linjoja, pullauttimella tehty kartta toimii erittäin hienosti. On pakko keskittyä korkeuskäyriin ja muihin selkeisiin piirteisiin, kun kartassa ei ole kaikkia polkuja, ei lainkaan kiviä eikä paljon muutakaan.

Karttapalan nelosrastin jälkeen mäen päällä pinnanmuodot (korkeuskäyrät), avoimet alueet (vaalean ruskea) ja tiheiköt (vihreä) löytyi vauhdissa jopa hämmentävän selvästi.

nelonen

Tämä treenimuoto sopii mainiosti Tunturia ajatellen. Liputtomien rastipisteiden pitää olla selkeitä. Kuka lähtee treeniin mukaan pullautinkartalla?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: