KESÄINEN rantamaraton takana. Selvisin, mutta aikamoisten koettelusten kautta. Ehkä on ihan oikein kärsiä kerran, kun aiemmin on kulkenut maratoneilla niin kevyesti. 4:49 on kirkkaasti elämäni pisin urheilusuoritus. Lasse Viren totesi taannoin, ettei hän jaksaisi juosta yli neljää tuntia 🙂

Rantamaratonin järjestelijöille hyvä arvosana!

Plussaa
+ Yksi lenkki. Ei tarvinut sahata edestakaisin, ei tarvinnut kiertää toista kertaa samaa
+ Reitin eteen oli nähty vaivaa. Ponttoonisillat, Villa Kolin pihakierros… puhumattakaan Latokasken ja Tillinmäen uusista ulkoiluteistä!
+ Autot pysäytettiin hienosti
+ Epäviralliset huoltopisteet! Varsinkin Soukan/Kaitaan seudulla oli reitin varrella huoltopöytiä ja luulen joidenkin juoksijoiden ilahtuneen kyltistä ”Vettä/WC” omakotitalon pihassa. Minäkin join kahdelta pöydältä
+ Aurinko

Kehitettävää
– Juomapisteet liian harvassa. Ainakin tällä kelillä ja tällä vauhdilla
– Tulospalvelu. Missä ovat nettoajat? Muutaman kaverin aika puuttuu myös
– Nettisivut. Reittiin liittyviä asioita tiedotettiin Sepon juoksuforumilla, mutta ei virallisella Ajankohtaista -palstalla

Sanna juoksi todella hienosti ensimmäisen puolikkaansa, hienoa! Tässä naisten kovia puolimaratoonareita:

27 Heli Holttinen 1:47:59
50 Miia Hukari 1:52:14
369 Tanja Lappi 2:16:48
444 Camilla Tuominen 2:20:43
509 Minna Pinola 2:24:35
541 Sanna Meronen 2:26:44
595 Sanna Pasanen 2:29:59

Miesten radalla:

49 Antti Turpeinen 1:36:37

ja täysmatkalla:

120 Uki Lammi 3:44:51
125 Tuomas Koskela 3:45:15
524 Timo Lappi 4:40:08
589 Juha Meronen 4:49:52

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Uki oli aivan hurjana. Ensimmäinen puolikas aikaan 1:49:16!

Reitin alkumatka oli raskas. Olarin, Latokasken, Kivenlahden ja vielä Soukankin mäet tuntuivat jaloissa ja päässä. Timpan kanssa vauhti pysyi kuitenkin jotakuinkin tasaisena ekat 30 kilsaa. Kympit 1:05, 1:06 ja 1:06:20. Seuraava vitonen Keilaniemeen oli jo hitaampi ja 35 kilsan kohdalla alkoivat todelliset vaikeudet.

Krampeille oli varmaan monta syytä, mutta nesteet, energiat ja voimat loppuivat ja erinäiset lihakset ilmoittivat, ettei enää olisi hyvä jatkaa. Hoipertelin pitkiä matkoja Otaniemen teitä kävellen. 38 kilsan juomapisteellä ystävällinen juomanlaskija totesi menon olevan ”hieman kankeaa”. Kulautin neljä mukillista, mikä ehkä auttoikin sitten muutaman kilometrin päästä. Kehä ykkösen jälkeen otin jo taas hölkkäpätkiä ja pienen loppukirin.

Kilpailukausi on nyt ohi. Missä juostaan seuraavaksi?

Kiitokset näistä kuvista villholle.

edit 26.9.2008: Tuomaksen tulos ja linkki tulossivulle lisätty.

11 thoughts on “Rantamaraton 2008: Tuloksia, tunnelmia, kuvia ja palautetta

 1. Onneksi olkoon kaikille maratoonareille ja puolimaratoonareille!

  Miltä Pariisin maraton kuulostaisi? Sehan juostaan huhtikuussa, mutta ilmoittautua pitää jo hyvissä ajoin. Marraskuussa oli jo myöhäistä kun yritin muutama vuosi sitten ilmoittautua. Mutta se olikin muistaakseni joku juhlavuosi. Treenaamaahan pystyy nyt Suomessakin ympäri vuoden kun talvisin ei ole enää lunta.

 2. Hieno reitti ja hieno keli Rantamaratonilla 2008. Hiekkapohjasta ja mutkista johtuen ei kuitenkaan mikään ennätysnopea. Onnittelu kaikille maaliin päässeille. Mulla ei ole mitään valittamista järjestelyistä vaikka aika huolestuttavalta näytti, kun alle puoli tuntia ennen lähtöä lähtöalueella pystytettiin vielä kylttejä.

  Latokaskessa ja Kivenlahdessa oli aika tiukkoja
  nousuja maratonille. Mulla meni Kivenlahteen asti tosi helposti 5 minuutin
  kilsavauhtia, mutta sen jälkeen vähän piti himmata. Ehkä se Tyrskyvuoren
  nousukin vähän verotti. Reitti Matinkylästä eteenpäin oli tosi hieno ja yleisökin hienosti mukanai.

  25-35 km hitaampaa menoa 5.30-5.45 ja Uki meni heittäen ohi, mutta viimeisellä vitosella lähti uudelleen kulkemaan ja melkein sain Ukin kiinni ennen maalia.

  Uusi enkka tuli, mutta tunne jäi, että nopeammalla radalla 3.30 vois olla joskus mahdollista. Toisaalta tää oli mulle eka maratoni viileemmässä kelissä ja sillä näyttää olevan jopa rataakin suurempi merkitys. Frankfurtia ja Amsterdamia on kehuttu nopeiksi ja ne juostaan lokakuussa, joten siellä ensi vuonna voisi olla iskun paikka…

 3. Hienosti juostu, Tuomas! En kuullutkaan, että teillä oli tiukka kisa Ukin kanssa.

  Omasta puolestani voin luvata kaksi asiaa:
  1) En lähde juoksemaan maratonia teidän kanssanne
  2) Seuraavalla maratonilla tulosten heikkenemisvauhti hidastuu eikä kasva enää tästä puolesta tunnista per kerta

  Pariisi olisi varmasti huippu! Minna lienee jo itse ilmoittautunut 🙂

 4. Elämäni ensimmäinen martoni/puolimaratoni yli kuusikymppisenä, mahtava kokemus. Kauniit rantamaisemat ja uskomattoman upea sää tekivät siitä ikimuistoisen. Kilpaurheilua harrastaneena onnistuin jakamaan juoksuvauhdin ja tankkauksen juoksukunnolleni sopivaksi niin, ettei missään vaiheessa tullut ongelmia. Maraton ”kärpänen” puraisi pahemman kerran. Ensi vuonna uudestaan.

 5. Joo, pitää antaa pisteet tulevalle Länsi-Helsingille kisäjärjestelyistä. Reitti oli kaunis (joskin vaativa) ja järjestelyt toimivat. Erityskiitos optimaalisesta säästä (”ei se vauhti tapa vaan kuumuus”).

  Piti tosiaan antaa Tuomakselle vähän siimaa viimeisillä kilsoilla (tippui vauhti 5.10:stä 5:40:n) mutta hoitaa homma kotiin tiukalla viimeisellä 195:llä metrillä 😉

  Ensi vuonna voisi oikeasti harkita jotain isoa ulkomaista (ja tasaista) juoksua – Berliini, Amsterdam, Pariisi…

 6. Minulle tämä oli neljäs maraton, kolmas jossa tulin maaliin ja ensimmäinen missä juoksin koko matkan… aika 4.22. 30km kohdalla aika oli 3.03 joten loppu oli melkoista köpöttelyä.

  Sattumalta guuglasin tähän blogiin, morjenstin vanhaa kollegaa Ukia (joka totteli aikoinaan Frankfurtissa nimeä Resurssi 1) lähtöalueella, teillä taitaa olla aktiivinen juoksuporukka jossa paljon ex-accenturelaisiakin mukana, hieno homma!

  Varmaan törmäillään jatkossakin juoksutapahtumissa! Oma tavoitteeni on päästä alle neljän tunnin ensi vuonna…

 7. Petrin loppuköpöttely tarkoittaa kuitenkin alle 6:30 per kilometri, joten kyllä se vielä juoksemista on!

  Resurssi ykkönen on kyllä kauden ykkönen tässä porukassa – varsinkin kun Eerik ei lähtenyt viivalle tällä kertaa eikä cooperia juostu 😉

 8. Mainostetaan nyt vielä kun täällä on näköjään ainakin 2 potentiaalista Pariisin maratonista kiinnostunutta. Maraton juostaan 5. huhtikuuta. Tähän mennessä on reilut 7 000 ilmoittautunutta, ja vielä mahtuu 29 557 juoksijaa => http://www.parismarathon.com/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: