Heikki Onnela on pitänyt ansoikkaasti yllä tilastoa Suomen tunturisuunnistusten kävijöistä eli Tunturinvalloittajien listaa. Hienoa!

Luoston 1984 ja Kiilopään 2010 välillä tunturisuunnistuksen on onnistuneesti läpäissyt 5084 henkilöä. Merkintää ei saa, jos leikki jää kesken jompana kumpana päivänä – itseltä tai parilta! Minun tulkintojen mukaan 3475 miestä ja 1561 naista. Lopuista eli 48 rivistä listassa ei sukupuolesta saa selvää etunimen perusteella.

Seuraava visualisointi pitää sisällään valloittajat kisoittain. Laatikon koko viittaa määrään – kokonaisuutena, miehet ja naiset eroteltuna sekä ensikertalaisten ja kokeneempien valloittajien mukaan.

Klikkaa vasemman alakulman pallukoista, niin näet kisojen järjestyksen ensikertalaisten mukaan jne. Jos visualisointi ei näytä latautuvan, näet saman informaation myös seuraavista kuvista:

Kilpailijoita | Miehiä | Naisia | Ensi kertaa | Uudestaan

Alla vielä sama data perinteisemmässä muodossa. Jos viet hiiren osoittimen kuvan päälle, näet valloittajamäärät numeroina.

Jos joku ihmettelee visualisonnin valokuvia, ne haetaan Flickristä kisapaikan nimeä hakusanana käyttäen. Visualisoinneissa työkaluina Impure ja Google Spreadsheet. Impure-häkkyrän pohjana käytetty Impure-blogin lento-onnettomuusvisualisointia.

Ilahdun, jos kirjoitat kommentin tai klikkaat likeä alla!

1 thought on “Tunturinvalloittajat visualisoituna

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: