Kesälajikausi ei tunnu loppuvan eikä hiihtämään päästä millään, mutta vuodenvaihde tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden listata vuoden 2011 top-3 suunnistuskartat – täysin subjektiivisesti tietty!  

1. Vuontiskero, Enontekiö

Tunturisuunnistuksen toisen päivän kartta Vuontisjärven viereisiltä tuntureilta. Avotunturia, suota ja kaikkea siltä väliltä. 1:25 000 mittakaavassahan kartassa on vain oleellinen eikä sitä tarvitse tihrustaa lukulaseilla. Vai pitäisikö kuitenkin, kun yrittää miettiä niitä Jäkäläkeron rinteen neniä?

Hienot kisat hienolla kartalla!

Varsin pelkistetty oli tämäkin teos. Keskiaikaisen kaupungin keskustan rakennukset harmaalla, kapeat ja monikulmaiset kujat avoimena juoksualueena. Lisämausteena muureja (ei kannata jäädä väärälle puolelle…), korkeuseroa, kuivia ojia ja muuta mielenkiintoista.
Järjestäjät kun vielä kysyivät, aionko jatkaa myös Ranskassa pidettäviin MM-kisoihin, niin fiilikset oli korkealla 🙂
Parin vuoden takaisesen Jukola-maaston kartalla taas riittää yksityiskohtia. Tällä kartalla 90% keskittyminen tarkoittaa 10 minuutin pummia (Aurinkokuninkaan ikiaikaista statementia mukaellen).
Iltarasteilla heinäkuussa minun keskittyminen piti rastille 7 saakka hyvin, mutta yhdeksikön jälkeen tuli sellainen koukku, että nöyryyttä haettiin pidempien kiemuroitten kautta.
—-
Omassa sarjassaan vuoden viimeisten kisojen kartta Espoon Suunnan joulupäiväkisoista Olarista on tietysti ykkönen. Ylösalaisin ja pystyakselin mukaan peilikuvaksi käännetty kartta vaatisi varmaankin tippaleipäaivot?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: