Suomen Luonnonvalokuvaajien foorumilla kyseltiin, miten saada valokuvat kotisivulle. Tässä perusvaihtoehdot. Kaikki allamainitut ovat ilmaisohjelmia.

1. HTML-editori (omalla koneella)
Olen käyttänyt html-editointiin Coffee Cup HTML-editoria.
Verrattuna seuraaviin vaihtoehtoihin HTML-editorin kanssa kuvasivujen työstäminen tarkoittaa: Paljon työtä – toisaalta täydellinen joustavuus.

2. Kuvasivujen generointiohjelma (omalla koneella)
Jos haluat ohjelman, jolla voit helposti luoda kuvasivut itsellesi, kokeile esimerkiksi Web Picture Creatoria.

WPC:lle kerrot helposti, mistä kuvista haluat kuvasivujen koostuvan, sivun otsikon, kuvien nimet jne. ja WPC luo html sivut sinulle automaattisesti. Tämän jälkeen sinun pitää vain ladata html- ja jpg-dokumentit web -palvelimelle.

Verrattuna muihin vaihtoehtoihin: Yksinkertainen, nopea – vaatii sivujen siirron palvelimelle ja erillisen etusivun, jossa viitataan kuvasivuille.

Esimerkkisivu tässä.

3. Kuvasivusto-ohjelma (web-palvelimella)
Siinä missä WPC tekee ns. staattiset sivut, voit myös käyttää ohjelmistoa, joka toimii kokonaisena kuvasivustona (Palvelimella sijaitseva skripti, tehty esim. PHP:lla)

Tällainen on esimerkiksi Coppermine Photo Gallery ja johon voit lisätä kuvia yksitellen selaimen avulla. CPG:ssä kuvat voi järjestellä aihealueittain, ihmiset voivat kommentoida ja arvostella kuvia jne.

Verrattuna edellisiin: Joustava ja monipuolinen – vaatii jonkin verran ymmärrystä skripteistä ja palvelimista, että kokonaisuuden saa toimimaan.

Esimerkkisivu tässä.

edit / 20.9.2006: Täytyy vielä lisätä yksi vaihtoehto listaan…

4. Kuvasivusto-palvelu
Esimerkiksi Nebula tarjoaa 1G-palvelua (www.1g.fi), jolla saa helposti kuvasivut nettiin. Tilaa on lisätty yhdestä gigatavusta (mihin 1g viittasi) viiteen gigaan.

Suuruusluokasta saa käsityksen, kun kerron, että minun sivut vievät kaikkine kuvineen ja ohjelmineen vain muutaman sata megatavua ja siitäkin saisin huomattavasti pois pienellä siivousoperaatiolla.

One thought to “Kuvia kotisivuille – eri vaihtoehtoja”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: