Suomen suunnistusliiton alustavan kilpailukalenterin mukaan vuoden 2009 tunturisuunnistus kisataan Utsjoella! Ainakin järjestäjäksi on merkitty UtsKu eli Utsjoen Kuohu. Hienoa!

Seurasta löytyy jotain netistä. Vuoden 2007 vastuulliset, neljän tuulen hiihtojen tulokset, Utsjoen kiintorasteja, mutta tunturisuunnistuksesta ei mitään. www.utsjoki.fi ei liioin tiedä tapahtumasta. Jäämme odottamaan.

edit 11.8.2008:
Ylläksen tunturisuunnistusten ilmoitustaululta löytyi ilmoitus:

Tunturisuunnistus 2009 Utsjoella

Kisoille löytyi siis kaksi järjestäjää lisää: Inarin yritys ja Lapin Sudet. Kumpikaan ei kerro Tunturisuunnistuksesta 2009 mitään. Susien etusivulla hehkutetaan Veera Nykäsen ylivoimaa tytöt 2v yleisurheilussa. Yrityksen pääaktiviteetti taas on ollut menneenä viikonloppuna hiihtäjien leiri. Ylläksellä olisi ollut tarjolla samaan aikaan hyvää reeniä rakkakivikossa.

Ilmoituksessa on myös linkki Tunturisuunnistus 2009 -sivuille. Hienoa! Sisältö on vielä hieman ohutta, mutta sivulta käy ilmi, että kisat käydään aivan Utsjoen keskustan tuntumassa. Kuulostaa mainiolta!

Ylläksen ratamestarien fanipiirissä huhuttiin, että Utsjoen kisan radat eivät menisi Ailikkaalle (vai pitääkö taivuttaa Ailigakselle?) saakka. Mene ja tiedä. Korkeuseroa tuolle tunturille kertyy Mantojärven pinnasta balttiarallaa 270 metriä. Katso Hannu Eskosen kuva ja mieti miltä tuossa tuntuu juosta!

Miten olisi lauantaina Ailigas-Palopää ja sunnuntaina Rihtaoaivi-Papinjänkä?

edit 12.8.2008:

Lapin suunnistuskin mainitsee Utsjoen tunturisuunnistuksen.

edit 16.6.2009:

Kilpailukutsu kisan nettisivulla. Miesten parisarjojen pituudet alustavasti: H21A 25-27 km, H21B 17-19 km ja H21C 14-16 km.

6 thoughts on “Tunturisuunnistus 2009 Utsjoella

  1. Katsastin noi tunturin sarjat ja näyttää siltä, että B-sarjakin jää alle 20km/pv – eli sellainen iltarastien ”pitkä rata”. Pitäiskö A-rataa harkita tosissaan…?

  2. Heh. Eerikille pitää saada jonain vuonna kova kirittäjä mukaan A-radalle selviytymään. Eiköhän nuo B-radat ole ok. Uskaltavatko junnutkin lähteä B:hen? (=OC Puiston sisäinen, mutta JULKINEN haaste)

  3. Mä en ole koskaan jättänyt haasteita ottamatta vastaan! Ja toisin kuin normaalisti ennen Tunturisuunnistusta, mä olen jo käynyt muutaman kerran lenkillä, tosin ilman karttaa…

    Isyyslomalla veltostuva Mark saattaa kyllä muistella menetettyjä varpaankynsiään ja protestoida!

  4. protesti! 3 tunnin rajan ylitys tuottaa ehdotonta tuskaa, varsinkin uudelle isälle. Varpaankynnet nyt vasta palautuneet, Jukolan suorituksen jälkeen B-rata varmaan kestäisi yli 4t / päivä…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: