Yökuvaus jatkuu! Kävin parina viime viikolla pari kertaa kokeilemassa Canonin ja itseni pakkaskuntoa. 30D:n ohjekirja sanoo käyttölämpötilaksi nollasta ylöspäin, mutta hyvin toimivat kaikki pelit -28C:ssäkin.

Edellisistä hämäräkuvista tuli hyviä kommentteja (Katso: Hämärää kuvausta). On totta että niissä kuvissa oli yön ja keltaisten lamppujen tunnelma häivytetty liiaksi. Jätin nyt sitten tummemmiksi. Kaksi kuvaa galleriassa.

20070209_img_1677etu.jpg

Klikkaa kuvaa niin näet kuvan hieman suurempana. Tässä myös linkki siihen toiseen kuvaan.

Ylläolevassa kuvassa on valotettu noin viisi minuuttia aukolla F8 ja siinä toisessa kolmisen minuuttia F5.6:lla. Olisi pitänyt valottaa pidempään, mutta kummasti alkaa siinä pakkasessa kärsivällisyys loppumaan.

Hemmo totesi torstaina, että tähtikuvaukseen tarvitaan tunnin valotus. Ehkä näin, jos haluaa kokonaisia renkaita, mutta kyllä näillä muutaman minuutin valotuksillakin saa jo kivasti tähtien kaarteista lisäelementtiä kuvaan.

Virheiden kautta oppii. Toivottavasti. Tässä listaa kantapään kautta opituista (?) asioista:

 1. Taskulamppu mukaan
  Ikaalisissa ei pimeydessä nähnyt mitään. Kameran säätäminen olisi huomattavasti helpompaa lampun kanssa.
 2. Tarkennuksen mitta-asteikko on hyödyllinen
  …ja 50mm/F1.8 -linssi on hyödytön pimeässä, kun siinä ei ole sitä mitta-asteikkoa. Kumma kyllä, mutta harrastajan näpit eivät kerro, kummassa ääripäässä on ääretön.
 3. Putsaa kenno!
  Kennon roskat näkyvät melko ikävästi aukolla F14, kun kuvassa on esimerkiksi Salmisaaren piipuista ja kaupungin valoista kertyvää valopintaa. Tällä tavalla viime torstaina.
 4. Tsekkaa kulmat
  Hienosti aseteltuun pimeään ruutuun mahtuu aina jotain häiritsevää.
 5. Paikallaan törröttäessä tulee kylmä
  Kunnolliset pakkasjalkineet pitäisi ehkä hankkia. Katselin jo huopakumisaappaita. Jos niillä pärjää SA, niin miksei yksi harrastajakuvaajakin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: